Hoisinkyckling med pak soi

Hoisinkyckling med pak soi är en snabblagad middag! Färdig hoisinsås och ingefära ger kycklingen både god sötma och lite hetta.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g minutkycklingfiléer
  • 3 dl basmatiris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit ingefära - färsk (4 cm)
  • 1 dl hoisinsås
  • 350 g pak choi
  • 2 msk sesamfrön
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

  2. Stek kycklingen runt om i 1 msk olja med vitlök och ingefära ca 3 min, tills kycklingen är genomstekt. Krydda med 1 tsk salt. Häll hoisinsås och 2 tsk vinäger över kycklingen.

  3. Skär pak soi i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och blanda ner kålen i kycklingen. Strö över sesamfröna. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!