Högrevsburgare

Recept på hamburgare gjord på högrev. Högrevsburgare serveras på klassiskt vis med cole slaw, bacon och saltgurka. Köp din favorit BBQ-sås på flaska.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Cole slaw

  • 1 klyfta spetskål - ca 300 g
  • 1 stor morot
  • 2 dl majonnäs - gärna Hellmans
  • 1 msk rödvinsvinäger - eller vitbalsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • socker
  • 2 msk bladpersilja - hackad

Burgare

  • 600 - 700 g högrevsfärs
  • 4 bacon - skivor
  • salt - peppar
  • bbq-sås - på flaska
  • 4 skivor hamburgerost
  • 4 hamburgerbröd
  • basilikablad
  • 4 skivor saltgurka
  • chilisås av ketchuptyp

Gör så här

  1. Börja med cole slaw. Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner grönsakerna och persiljan, blanda väl.

  2. Dela färsen i 4 delar och forma till tjocka biffar. Grilla biffarna ca 5 minuter på varje sida, efterstek 3-10 minuter, beroende på hur du vill ha din burgare, rare, medium eller well done. Låt baconen steka med biffarna de sista 3-4 minuterna. Salta och peppra.

  3. Pensla biffarna med BBQsås, lägg på osten och låt burgarna vila ca 3 minuter. Toppa med bacon och basilika. Peppra.

  4. Dela och grilla brödet under tiden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med cole slaw och saltgurka. Servera med chilisås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: lena Söderström Foto: Eva Hilen

Recept från Mitt kök