Recept: Anna Wendt
Högrevsburgare med getost, avokado och soltorkade tomater
Tid på grill:
Aktiv tid c:a 25 minuter
Högrevsburgare med getost, avokado och soltorkade tomater passar både stora och små. Ställ fram alla tillbehör och låt var och en bygga sin egen burgare precis som de vill ha den.
Ingredienser
-
800 g
högrevsfärs
-
4
hamburgerbröd
-
1,5 tsk
salt
- + 0,5 tsk
-
2 krm
svartpeppar
- nymald + 1 krm
-
1 msk
rapsolja
-
4 - 8 skivor
getost
-
2
avokador
-
1
rödlök
-
4 - 6
soltorkade tomater
- marinerade i olja
-
sallad
Gör så här
-
Blanda färsen med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till 4 burgare. Pensla med olja och grilla burgarna direkt (över glöden) på båda sidorna tills de har en lätt rosa kärna. Lägg på osten, låt den smälta. Grilla snittytorna på bröden.
-
Dela och kärna ut avokadorna. Ta ut fruktköttet med hjälp av en sked och mosa det grovt med en gaffel. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Skala löken, skär den i skivor. Grovhacka soltorkade tomater.
-
Lägg ihop burgarna med sallads-blad, hamburgare, mosad avokado, rödlök och soltorkad tomat. Sätt på locket och njut.