Högrevsburgare med getost, avokado och soltorkade tomater

Högrevsburgare med getost, avokado och soltorkade tomater passar både stora och små. Ställ fram alla tillbehör och låt var och en bygga sin egen burgare precis som de vill ha den.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 800 g högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 1,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 msk rapsolja
  • 4 - 8 skivor getost
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 4 - 6 soltorkade tomater - marinerade i olja
  • sallad

Gör så här

  1. Blanda färsen med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till 4 burgare. Pensla med olja och grilla burgarna  direkt (över glöden) på båda sidorna tills de har en lätt rosa kärna. Lägg på osten, låt den smälta. Grilla snittytorna på bröden.

  2. Dela och kärna ut avokadorna. Ta ut fruktköttet med hjälp av en sked och mosa det grovt med en gaffel. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skala löken, skär den i skivor. Grovhacka soltorkade tomater.

  4. Lägg ihop burgarna med sallads-blad, hamburgare, mosad avokado, rödlök och soltorkad tomat. Sätt på locket och njut.

Recept: Anna Wendt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!