Hjortronsmulpaj med havregryn & vaniljcrème

En del har en hjortronmyr utanför knuten. Andra får köpa frysta bär. Pajen blir god ändå.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajdeg

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 dl fullkornsmjöl - av dinkel
  • 1 dl havregryn
  • 75 g smör
  • 2 msk kvarg
  • 0,5 dl honung - flytande

Fyllning

  • 3 dl hjortron - färska eller frysta
  • 2 msk honung - flytande

Lätt-crème fraiche med vanilj

  • 3 dl crème fraiche - lätt
  • 3 krm vaniljpulver
  • 1,5 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda fiberhavregryn, fullkornsdinkelmjöl och vanliga havregryn i en skål.

  3. Tärna smöret och blanda det med gryn och dinkel till en grynig massa.

  4. Rör i kvarg och honung.

  5. Bred ut två tredjedelar av pajdegen i en form, cirka 20 centimeter i diameter.

  6. Blanda hjortron och honung. Fördela blandningen över pajbotten.

  7. Fördela resten av smulorna över hjortronen.

  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Pajen ska vara gyllenbrun på ytan när den är färdig. Håll koll de sista minuterna.

  9. Lätt-crème fraiche med vanilj: Rör ihop lätt-crème fraiche, vaniljpulver och honung.

  10. Servering: Servera pajen med vanilj-crème fraichen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!