Hjortroncheesecake trifle

Gör en cheesecakefyllning och varva med digestivekexsmulor och hjortronsylt. Om man vill kan man sätta in desserten i frysen och sedan servera rätten som en frusen cheesecake. Toppa eventuellt med lättvispad grädde.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g philadelphia
  • 10 digestivekex
  • 2 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.

  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.

  3. Vispa i Philadelphiaosten, vispa till en slät massa. Vänd i grädden.

  4. Krossa digestivekexen.

  5. Varva cheesecakefyllningen, kexsmulor och hjortronsylt i en stor burk eller i portionsglas. Det går bra att äta cheesecaken direkt eller ställa in i kylen. Man kan även ställa in den i frysen i minst 3–4 timmar och servera den som en frusen cheesecake.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök