Hibiskus virgin mojito

Mycket vacker med sin mörkrosa färg. Smaken går åt syrliga tranbär. De torkade hibiskusblommorna kan med fördel ligga och dra i socker-lagen i kylen, men sila bort dem vid användning.

Petra Lindstrand
Hibiskus virgin mojito
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 lime
  • 8 - 10 myntablad
  • 1 hibiskussirap - se recept
  • 1 dl kombucha - naturell eller med valfri smak
  • is - krossad

Hibiskussirap, till 2 dl:

  • 4 msk hibiskusblommor - torkade
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Garnering:

  • mynta

Gör så här

  1. Hibiskussirap: Koka upp hibiskusblad, socker och vatten. Låt koka ca 1 minut och sedan kallna.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i bitar. Lägg limen i en shaker med myntablad. Tillsätt sirap och muddla. Häll i 1 dl is och skaka kraftigt. Häll upp blandningen i ett högt glas.

  3. Tillsätt kombucha och rör om. Fyll på med is ända till toppen, ca 2 dl. Garnera med mynta och stoppa i ett sugrör. 

Vad tyckte du om receptet?