Hibiskus virgin mojito
Mycket vacker med sin mörkrosa färg. Smaken går åt syrliga tranbär. De torkade hibiskusblommorna kan med fördel ligga och dra i socker-lagen i kylen, men sila bort dem vid användning.
Ingredienser
-
0,5
lime
-
8 - 10
myntablad
-
1
hibiskussirap
- se recept
-
1 dl
kombucha
- naturell eller med valfri smak
-
is
- krossad
Hibiskussirap, till 2 dl:
-
4 msk
hibiskusblommor
- torkade
-
2 dl
strösocker
-
2 dl
vatten
Garnering:
-
mynta
Gör så här
-
Hibiskussirap: Koka upp hibiskusblad, socker och vatten. Låt koka ca 1 minut och sedan kallna.
-
Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i bitar. Lägg limen i en shaker med myntablad. Tillsätt sirap och muddla. Häll i 1 dl is och skaka kraftigt. Häll upp blandningen i ett högt glas.
-
Tillsätt kombucha och rör om. Fyll på med is ända till toppen, ca 2 dl. Garnera med mynta och stoppa i ett sugrör.