Hibiskus-iste

Hibiskus-iste svalkar gott när det är varmt ute. De röda bladen ger en vacker rubinröd färg och smaken påminner om granatäpple. Blommorna hittas enklast i hälsokostbutiker och går även att beställa på nätet. Vill man ha isteet sötare ökar man bara sirapsmängden.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 3 msk hibiskusblommor - torkade
  • 1 citron - ekologisk
  • 1 msk agavesirap

Gör så här

  1. Häll vattnet i en kanna och tillsätt hibiskusbladen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i klyftor och lägg dem i kannan. Ringla i sirap och rör om.

  2. Ställ kannan i kylen ca 12 timmar.

  3. Sila bort blommorna och citronen. Häll upp teet i glas eller flaskor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!