Heta köttfärsjärpar med wokade rotfruktsstrimlor

Har du ont om tid går det förstås bra att byta ut rotfrukterna mot motsvarande mängd wokgrönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 formbröd - skivor
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk koriander - hackad
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör

Rotfruktsstrimlor

  • 300 g rättika - bit
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternackor
  • 1 paprika - röd
  • 1 purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 dl russin
  • 2 msk lime
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 1 pkt ris
  • 1 nypa japansk soja

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna i vattnet ca 5 minuter. Krama ur allt överflödigt vatten och smula sönder det uppblötta brödet. Blanda brödet med köttfärs, ägg, koriander, sambal oelek och salt.

  2. Forma färsen till små, avlånga järpar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek järparna runt om i smör i en stekpanna ca 8 minuter.

  3. Skala rättikan, morötter och palsternackor och skär i tunna strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Woka rotfrukter och grönsaker i olja i en wok eller stor stekpanna ca 5 minuter under omrörning. Rör i russin, limesaft, socker och salt.

  4. Servera järparna med de wokade rotfruktsstrimlorna, jasminris och sojasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!