Heta bananer med kokoskolasås

Allt om Mat
Heta bananer med kokoskolasås

Ingredienser

  • 2 dl kokosmjölk - med minst 15% fett
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vit sirap
  • 3 bananer
  • 1 msk smör
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk limesaft - eller citronsaft, pressad
  • 0,5 l vaniljglass
  • 1 msk kokos

Gör så här

  1. Blanda kokosmjölk, socker och sirap i en vid kastrull. Koka såsen häftigt 5-10 minuter tills den börjar tjockna. Låt den svalna.

  2. Skala och dela bananerna i bitar. Stek dem i smör på svag värme i en stekpanna. Krydda med farinsocker, ingefära, chili och limesaft.

  3. Servera bananerna med vaniljglass och kokoskolasåsen. Strö kokos över glassen.

Vad tyckte du om receptet?