Het tomatsås

Chiliflakes ger hetta till denna lättlagade tomatsås. Låt den puttra medan du gör bulgurfräset till savojkålsdolmarna.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tomater på burk - krossade 400 ml
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lökoch vitlök i oljan med chiliflakes.

  3. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt koka under lock ca 15 min. 104 kcal/portion 8 g fett, 1 g protein, 7 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!