Het chilichoklad

En het choklad som serveras i små portioner. Anchochili är en ganska mild pepparfrukt med smak av torkad frukt, kaffe och kakao.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk ancho chili - torkad
  • 3 mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk kakao
  • 1,5 msk råsocker
  • 40 g mörk choklad - mörk 60-70 % kakaohalt (gärna lite syrlig Madagaskar choklad)
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg i pepparfrukten. Ta från värmen och låt svälla 5 min. Ta upp pepparfrukten och skär den i mycket små bitar.

  2. Värm mjölk och grädde i en kastrull, det ska inte koka. Tillsätt kakao, socker och pepparfrukt. Smaka av med cayennepeppar. Rör ner chokladen och smaka av med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!