Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Het auberginesallad med chili och citron

Het auberginesallad med chili och citron  är en mustig het sallad med bönor, brysselkål och pressad citron. 

Het auberginesallad med chili och citron
Het auberginesallad med chili och citron
Het auberginesallad med chili och citron
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1aubergine
  • 50 gchampinjoner
  • 1gul lök
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 25 gsmör- + 25 g
  • 1 tsksambal oelek
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gbrysselkål
  • 50 ggröna bönor
  • 1zucchini- liten
  • 1morot
  • 2 krmflingsalt
  • 0,5 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Ansa och skär aubergine och champinjoner i bitar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Fräs auberginen i 25 g smör tillsammans med chili, sambal och paprikapulver i en panna tills den är helt mjuk.

  3. Fräs champinjoner och lök i 25 g smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar.

  4. Ansa brysselkål och bönor. Ansa och skär zucchinin i mindre bitar. Skala och skär moroten i bitar. Förväll grönsakerna i saltat vatten 4–5 min. Låt rinna av.

  5. Blanda de frästa grönsakerna med de förvällda. Krydda med flingsalt och ringla citronsaft över salladen.

Vad tyckte du om receptet?