Hemkokt jordgubbssylt - recept

Spara sommar på burk - gör en underbart god jordgubbssylt! Att koka egen sylt är betydligt mycket godare än att köpa färdig i affären. Koka gärna flera burkar och frys in i plastburkar. Här är vårt bästa recept på jordgubbssylt med syrlig citron och söt vaniljsstång! Underbart gott tillsammans med pannkakor, på mackan eller på våfflorna. Mums!
Mitt Kök
Eva Hildén Smith
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 2 citroner - färskpressad saft
  • 8 dl strösocker

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och dela dem.

  2. Dela vaniljstången.

  3. Blanda jordgubbar, vaniljstång, citron och socker i en kastrull. Låt stå framme i rumstemperatur ett par timmar (gärna över natten) tills sockret smält och jordgubbarna har börjat safta sig.

  4. Koka sylten i cirka 30 minuter eller tills den nått 105 grader. Häll över på en väl rengjord burk och skruva på locket. Förvara sylten svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Vårt godaste recept på jordgubbsmarmelad! 

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!