Hemmagjord nutella

Så här enkelt gör du din egna nutella. Hemmagjord nutella är så mycket godare än köpt! Dessutom helt fri från palmolja.

Ingredienser

  • 400 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad - mörk 55%
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 msk honung
  • ev florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 12 min.

  2. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt den svalna.

  3. Låt nötterna svalna något. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet.

  4. Lägg nötterna i en matberedare och mixa dem till en slät massa. Skrapa ner massan från kanterna med en slickepott om det behövs.

  5. Tillsätt choklad, honung, vaniljpulver och salt och mixa snabbt ihop. Tillsätt eventuellt florsocker om du vill ha nutellan sötare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!