Müsli med nötter och frön

Recept på hemgjord müsli med nötter, torkad frukt, havregryn och vit choklad. Choklad och nötter gör det här till en riktig lyxmüsli. Perfekt för helgen!
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl nötter - hackade, t ex pekannötter eller pistaschnötter
  • 1 dl rårössocker
  • 2 tsk kanel - mald
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 50 g choklad - vit
  • 1 dl bär - eller frukt frystorkat, t ex jordgubbar, ­hallon, äpplen, tranbär, russin, ­ananas, banan, papaya

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, kokosflingor och nötter i en stor skål. Rör i socker och kanel.

  2. Vispa ihop vatten, olja och honung. Häll vätskan i omgångar över grynblandningen och rör om. Använd händerna och krama blandningen så att vätskan fördelas jämnt.

  3. Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 20–25 min. Rör om några gånger under tiden så att det blir jämnt rostat och inte bränns. Låt müslin kallna.

  4. Hacka chokladen och blanda ner den och den torkade frukten i müslin. Förvara i en tätslutande burk.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!