Hemgjord kexchoklad

Klassisk kexchoklad i all ära, men har ni provat att göra egen? Enkelt att göra är det och hela familjen kan vara med i köket. Jag har smaksattmed lite pepparkakskrydda för att maxa min julkänsla.

Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak deluxe”, Bonnier Fakta.

Frida Skattberg
Hemgjord kexchoklad
Foto: Helén Pe/Bonnier Fakta

Ingredienser

  • 15 smörgåsrån
  • 150 g nougat
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 tsk pepparkakskrydda

Garnering

  • 125 g mjölkchoklad
  • 125 g mörk choklad
  • 1 tsk kokosolja - neutral

Gör så här

  1. Börja med att dela smörgåsrånen i tre jämnstora delar. Lägg 15 ­bitar på ett bakplåtspapper.

  2. Smält ihop nougat och 150 g mjölkchoklad över ett vattenbad på låg värme. Tillsätt sedan ­pepparkakskryddan och rör ihop.

  3. Bred ut en rågad tesked nougatchoklad på varje smörgåsrån och lägg sedan en bit smörgåsrån ovanpå. Upprepa en gång till och ställ in i kylen för att stelna i 20 minuter. Smält ihop mjölkchoklad och mörk choklad med kokosolja till ­garneringen under tiden.

  4. Ta ut kexchokladen och doppa dem i den smälta chokladen. Lägg till­baka på bakplåtspapperet och ställ sedan in i kylen i ytterligare 30 minuter för att stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept ur boken ”Julbak deluxe” hittar du här: