Glögg - enkelt recept

Det roligt att göra egen glögg och smaksätta den själv. Kanske lyxar du till receptet med en skvätt konjak som smaksättare. Här är ett enkelt recept på hemgjord glögg - som går snabbt att göra. Tänk dock på att kryddorna och vinet ska stå och dra i ett dygn innan du gör glöggen.
Mitt Kök
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 75 cl rött vin
  • 6 nejlikor - hela
  • 1 kanelstång
  • 1 bit ingefära - torkad
  • 1 stjärnanis
  • 10 cm apelsinskal - (det yttersta skalet, undvik det vita fruktköttet), cirka
  • 100 g ljust muscovadosocker
  • 5 cl konjak

Tillbehör

  • russin och skållade mandlar

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Låt vin, kryddor och skal dra i ett dygn.

  3. Värm upp vin, kryddor samt socker. Tillsätt till sist konjak. Undvik att koka!

  4. Sila bort kryddorna och servera.

Vad tyckte du om receptet?

 

Läs också: Så gör du eget julgodis - massor av ljuvligt goda recept 

Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul  

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!