Helstekt rostas med asiatisk marinad

Recept på helstekt rostas. Köttet ska läggas i marinad efter stekning och får då en god smak av sesamolja, lime och ingefära. Köttet och marinaden kan göras dagen före servering.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 kg rostas
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Marinad:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk saft av pressad lime
  • 2 msk ingefära - riven

Garnering:

  • 2 snackpaprikor
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • 2 msk sesamfrön
  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn det i smör i en stekpanna. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.

  2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin och ta bort mellanväggar och kärnor. Finhacka chilin. Blanda samman soja, sesamolja, socker, limesaft, ingefära, vitlök och chili.

  3. Lägg köttet på ett fat och skeda över marinaden. Låt gärna köttet marinera ca 30 min före servering.

  4. Garnera med skivad snackspaprika, skivad salladslök, limeklyftor, sesamfrö och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!