Helstekt fläskkarré med rosmarin & äpple

Gör succé med fläskkaré och det blir ännu godare med fräscha tillbehör som chili, lime eller mango.

Mitt Kök
Helstekt fläskkarré med rosmarin & äpple
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • fläskkarré - i bit
  • smör
  • rosmarin - färsk
  • 4 äpplen - röda
  • 2 rödlökar
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vatten
  • 3 - 4 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde

Tillbehör

  • potatis - kokt eller rostad

Gör så här

  1. Stek köttet i smör i en stekpanna runtom tills det fått fin färg. Salta och peppra.

  2. Lägg köttet på i en ugnsfast form med höga kanter.

  3. Plocka några fina kvistar av rosmarinen och bind runt köttet med hjälp av steksnöre.

  4. Kärna ur och dela äpplena

  5. i klyftor, spara ett äpple till servering. Skala och skär rödlöken i klyftor. Lägg äpple och lök runtom köttet och häll över 1 dl vatten och kalvfonden.

  6. Sätt in i ugnen på 200 grader och stek köttet med hjälp av en stektermometer tills de nått en temperatur av 75–80 grader.

  7. Ös köttet under tiden.

  8. Ta ut köttet och vira in det i folie.

  9. Sila stekspadet ner i en kastrull och häll i grädden. Smaka av med lite salt och peppar.

  10. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med den stekta löken och äpplena. Garnera gärna med lite fina, ostekta äppleskivor och fräscha rosmarinkvistar.

  11. Servera såsen till köttet och gärna med kokt eller rostad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök