Grillad fläskfilé med ljuvlig potatissallad

Helgrillad fläskfilé är riktigt gott och busenkelt att göra! Perfekt till grillkvällen eller kalaset. Här bjuder mästerkocken Jennie Walldén på sitt godaste recept på helgrillad fläskfilé, tillsammans med krämig potatissallad med aioli. Hur gott som helst!
Jennie Walldén
Foto: Eva HiIldén Smith
Foto: Eva HiIldén Smith

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • salt
  • peppar

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis - kokt
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 3 msk kapris - små
  • 2 msk timjan - finhackad färsk
  • 1 knippa rädisor - halverade
  • 75 g sockerärter - delade på längden
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök - skuren i båtar

Citronette

  • 0,5 citron - saft och rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk bladpersilja - finhackad
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Salta och peppra generöst. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt till sist potatis och rödlök. Smaka av med salt och peppar.

  2. Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertemperatur 65°C. Låt vila i minst 10 minuter.

  3. Skala gurkan. Dela på längden och kärna ur. Skär i skivor. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. Vispa ihop alla ingredienser till citronetten och häll över grönsakerna.

  4. Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Supernkel fläskfilégratäng! 

Läs också: Barbequesås

Recept från Mitt kök