Helado con manjar (glass med syd­ameri­kansk kola)

Helado con manjar, glass med sydamerikansk kola, kräver karamelliserad mjölk som finns att köpa i välsorterade butiker. Kan bytas ut mot kondenserad mjölk som får koka ihop till kolasås.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 gelatinblad
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk - (à 397 g)

Gör så här

  1. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll gräddmjölken över ägg­vispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen.

  3. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och smält gelatinet i smeten. Låt kallna.

  4. Frys smeten i glassmaskin. Lägg glassen i en bunke och ringla i den karamelliserade mjölken. Förvara glassen i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!