Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Hel ugnsbakad rotselleri med flingsalt

Den knöliga rotsellerin smakar ljuvligt sött och gott när den får gå länge i ugnen på låg temperatur.

Elisabeth Johansson
Hel ugnsbakad rotselleri med flingsalt
Hel ugnsbakad rotselleri med flingsalt
Hel ugnsbakad rotselleri med flingsalt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 rotselleri
  • 3 msk olivolja - eller rapsolja, till pensling
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.

  2. Grilla sellerin runtom så att den får en fin yta.

  3. Pensla hela rotfrukten med olja. Vira in i aluminiumfolie och lägg över i en ugnsform. Låt toppen på folien vara lite öppen så att ångan kan passera.

  4. Baka rotsellerin i 2–3 timmar i ugnen.

  5. Strö över flingsalt och servera rotfrukten hel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök