Hawaiikassler med ananas

Hawaiikassler med ananas är en klassiker. Gott med kokt ris blandat med gröna ärter.
Mitt Kök
Hawaiikassler med ananas
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 burkar ananasringar - (à 227 g)

Sås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 dl ananasjuice - från burkarna
  • 2 tsk kycklingfond - konc
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl gratängost

Garnering

  • persilja - hackad

Tillbehör

  • ris - kokt, blandat med gröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa kasslern och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Låt ananasen rinna av men spara juicen. Spara 2 ananasringar till garnering. Varva kasslerskivor och ananas i en smord ugnssäker form.

  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med ananasjuice, kycklingfond, grädde och mjölk. Koka under omrörning ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Rör ner nästan all ost, spara lite till att strö över.

  3. Häll såsen över kasslern. Strö över resterande ost. Skär de två ananasringar som är kvar i bitar och lägg i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Strö persilja över kasslern och servera med kokt ris blandat med gröna ärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök