Havtornssill

Recept på havtornssill. Havtorn finns numera i frysdisken i välsorterade butiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g inlagda sillfiléer - i bitar
  • 0,5 morot
  • 0,5 schalottenlök
  • 1 citrongräs
  • 1 dl havtorn
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 dl sillinläggningslag - silad

Gör så här

  1. Skala och skär moroten i tärningar. Skala och skiva schalottenlöken. Skär av ca 10 cm av roten på citrongräset. Banka på rotbiten med knivskaftet och strimla roten.

  2. Varva sill, grönsaker, citrongräs, havtorn och kryddor i en rengjord glasburk. Häll över inläggningslagen och ställ i kylen ca 12 timmar så att smakerna mognar.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!