Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör

Havskräftor med brynt saffrans- och tomatsmör är lyx på en fredag. Smakkombinationen saffran och tomat för tankarna till Spanien.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 havskräftor - små kokta
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl bladpersilja - finstrimlad
  • 0,5 krm saffran
  • 50 g smör

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skär ett kryss i tomaternas skal. Lägg dem i kokande vatten och koka tills skalet börjar spricka. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skalet. Halvera, kärna ur och skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Klyv havskräftorna och lägg dem på ett fat eller på tallrikar.

  3. Bryn smöret tills det fått fin färg och doftar nötigt. Blanda i tomater, vitlök, persilja och saffran. Skeda smöret över havskräftorna och servera genast med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!