Havrekakor med choklad

Recept på havrekakor med choklad. Kakor med vuxensmak, inte så söta och med kraftig chokladsmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 50 g choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Rosta havregrynen i en torr het stekpanna tills de börjar få färg. Låt kallna. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner havregryn och mjöl blandat med bakpulver. Hacka chokladen och blanda ner den i smeten.

  3. Forma degen till små runda kulor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem något med en gaffel.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!