Havreformar med flädergrädde och jordgubbar

Kakorna går utmärkt att frysa in och sedan tina samma dag som festen. Vispa grädden och fyll kakorna strax innan de ska serveras. Det går bra att dubblera receptet.
Mia Öhrn
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk sirap - ljus
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk flädersaft - konc
  • 0,5 l jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och rör i socker, sirap, havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Klicka ut smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt.

  2. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de är gyllenbruna. Tryck till en liten fördjupning i mitten så fort kakorna ­kommer ut ur ugnen.

  3. Ta bort pappersformarna från kakorna och låt dem kallna på galler.

  4. Vispa grädden fluffig tillsammans med flädersaften. Klicka den i kakornas fördjupning.

  5. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Strö dem över grädden och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!