Havreformar med bär och vaniljmascarpone

Söta små havreformar med krämig vaniljfyllning och färska bär. Receptet är beräknat till veckformar som rymmer 1/2 dl. Lossa kakorna från formarna genom att lägga dem upp och ner och knacka till hårt i botten.
Allt om Mat

Havreformar

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • smör - smält till formarna

Fyllning

  • 100 g mascarpone - eller philadelphiaost
  • 0,5 dl crème fraiche - lätt
  • 0,75 msk vaniljsocker
  • bär - färska hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Rör 50 g smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och havregryn och blanda.

  3. Pensla formarna med smör. Dela degen i 8 delar och tryck ut dem i formarna. Grädda 5-7 minuter på plåt mitt i ugnen. Låt svalna något innan de knackas ut.

  4. Blanda mascarpone, crème fraiche och vaniljsocker. Fördela blandningen i de kalla formarna. Lägg på bär och pudra över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!