Havreflarn med hasselnötter

Spröda och knapriga flarn som är goda till glass och bärdesserter. Flarnen kan bakas flera dagar innan servering.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötter - hackade
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt socker, grädde och sirap. Låt sjuda ca 1 minut.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner havregryn, hackade nötter, mjöl och bakpulver. Blanda väl.

  3. Fördela matskedsstora klickar av smeten glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Passa noga de sista minuterna, flarnen är klara när de har ljusbrun färg. Tas de ut för tidigt blir de inte lika krispiga. Låt svalna på bakplåtspappret. Förvara flarnen i en lufttät förpackning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!