Havrebollar

Havrebollarna går utmärkt att frysa. Förvara de annars i kakburkar med lock i kylen. Tillagning 20 minuter. Låt smeten vila cirka 30 minuter innan du rullar bollarna.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kaffe - kallt starkt

Till garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kakao, havregryn och kallt kaffe i en bunke till en smet. Ställ in bunken i kylskåpet i cirka 30 minuter, så att smeten blir fastare.

  2. Ta upp valnötsstora bitar av smeten med en sked och forma till bollar. Rulla dem i pärlsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!