Havre- och myntafrallor

Bjud på nybakat till frukost! Dessa frukostfrallor har en liten twist med färsk mynta i degen.
Åsa Swanberg
Foto: ÅSA SWANBERG

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten - kallt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk brödsirap
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl dinkelsikt
  • 20 myntablad

Pensling

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn

Gör så här

  1. Dag 1: Smula ner jästen i bunken till en köksassistent. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, brödsirap och salt. Blanda ner havregryn, vetemjöl, dinkelsikt och finhackad mynta och arbeta degen i 10 min. Sätt plastfolie över bunken och låt degen stå i kylskåp i minst 8 tim.

  2. Dag 2: Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Forma den till en längd och skär den i 15 delar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck bröden med bakduk och låt dem jäsa i 1–2 tim, till dubbel stor­ lek. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över havregryn. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!