Hasselnötstryfflar - recept

Underbara tryfflar med finhackade hasselnötter. Rulla bollarna i kakao och förvara godsakerna i en lufttät burk.
Elisabeth Johansson
Hasselnötstryfflar - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - sockerfri
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk lättströ
  • 20 g smör - mjukt
  • 50 g hasselnötter - finhackade

Att rulla i

  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.

  2. Koka upp grädde och sötströ och häll över chokladen. Mixa i smöret med stavmixer och vänd i nötterna. Låt skålen stå i kylen ett par timmar.

  3. Sikta kakao på en tallrik. Forma chokladen till runda bollar och rulla i kakao.

  4. Förvara i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök