Hasselnötsmusslor med cream cheesekräm och sockerfrostade lingon

Låt var och en fylla sin mussla med kräm och lingon, eller gör musslorna färdiga precis inför serveringen. Sockerfrostade lingon går snabbt att göra men tänk på att de ska stå och torka över natten.
Lena Söderström
Hasselnötsmusslor med cream cheesekräm och sockerfrostade lingon
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 100 g smör - kylskåpskallt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 litet ägg
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1,75 dl vetemjöl - + till utbakningen

Sockerfrostade lingon

  • 2 dl lingon
  • 1 dl strösocker

Till servering

  • 200 g cream cheese
  • 4 msk florsocker
  • 0,67 - 1 dl vispgrädde
  • lingon - sockerfrostade

Gör så här

  1. Sockerfrostade lingon: Blanda lingon och socker och bred ut dem på ett fat. Låt dem torka över natten.

  2. Mät upp smör och socker i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i ägget. Mixa i hasselnötsmjölet. Tillsätt sist vetemjölet och mixa ihop till en deg.

  3. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp cirka 60 minuter.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18-20 lika stora bitar.

  5. Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Tryck ut degbitarna i veckade kakformar. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 10–12 minuter.

  7. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna.

  8. Fyll musslorna med spritsad kräm och garnera med lingonen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök