Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde

Ljuvlig kladdkaka med choklad och hasselnötter. Servera med vispad grädde smaksatt med apelsin

Elisabeth Johansson
Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

Hasselnötskladdkaka

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad - sockerfri
  • 4 ägg
  • 0,5 dl sötströ
  • 2 dl hasselnötter
  • smör och mandelmjöl - till formen

Till garnering

  • 50 g mörk choklad - sockerfri

Apelsingrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk lättströ - eller sötströ
  • 1 apelsin - finrivet skal

Gör så här

  1. Hasselnötskladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

  3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.

  4. Vispa ägg och sötströ. Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten och häll upp smeten i formen.

  5. Fördela hasselnötterna över chokladsmeten.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 9-10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.

  7. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla den sedan över kladdkakan.

  8. Apelsingrädde: Vispa grädden lätt med lättströ eller sötströ, vänd ner apelsinskalet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök