Hasselnötsglass

Krämig glass som påminner om den italienska glassen ”nocciola”. 
Godare än godast!
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 3 dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 pkt hasselnötsmassa
  • 6 glasstrutar
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade
  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Värm mjölken i en stor kastrull, dra av den innan den börjar att koka.

  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med

    en elvisp. Vispa ner den varma mjölken i ägg-vispet. Häll tillbaka blandningen i kastrullen.

  3. Sjud under omrörning på svag värme tills blandningen börjar tjockna. Ta från värmen, tillsätt ovispad grädde och hasselnötsmassa. 
Låt svalna.

  4. Kör blandningen i en glassmaskin till 
krämig konsistens, ca 30 min.

  5. Skopa glassen i strutar. Toppa med 
krossade hasselnötter och hackad choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!