Hasselnötsglass

Krämig glass som påminner om den italienska glassen ”nocciola”. 
Godare än godast!
Tove Nilsson
Hasselnötsglass

Ingredienser

  • 3 dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 pkt hasselnötsmassa
  • 6 glasstrutar
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade
  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Värm mjölken i en stor kastrull, dra av den innan den börjar att koka.

  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med

    en elvisp. Vispa ner den varma mjölken i ägg-vispet. Häll tillbaka blandningen i kastrullen.

  3. Sjud under omrörning på svag värme tills blandningen börjar tjockna. Ta från värmen, tillsätt ovispad grädde och hasselnötsmassa. 
Låt svalna.

  4. Kör blandningen i en glassmaskin till 
krämig konsistens, ca 30 min.

  5. Skopa glassen i strutar. Toppa med 
krossade hasselnötter och hackad choklad.

Vad tyckte du om receptet?