Hasselnötsbröd

Recept på hasselnötsbröd. Baka helst samma dag som festen, eller frys in och värm upp dem i ugnen vid serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt grekisk lantbrödsmix
  • 6 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 150 g hasselnötter - grovhackade

Gör så här

  1. Ta undan 1 1/2 dl av mixmjölet. Grovhacka nötterna och blanda dem med den stora mängden mjöl.

  2. Blanda till degen enligt beskrivningen på förpackningen. Låt jäsa.

  3. Ta upp degen på mjölat bord och forma 20 runda bullar. Jäs ytterligare 20-30 minuter. Grädda i 225° mitt i ugnen ca 12-15 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!