Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra

Recept på hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra. Välj små broccolihuvuden som sitter ihop tajt. Då är de lättare att jobba med.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 broccolistånd - (à 250 g)
  • 200 g halloumiost
  • 1 purjolök
  • 1,5 dl crème fraiche - lätt
  • 400 g körsbärstomater - på kvist
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort stammen på broccolin så att de står stadigt upp. Skär bort det grövsta på stammen och skiva den tunt.

  2. Koka huvudena i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i kallt vatten. Låt rinna av.

  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs lök och broccoliskivor i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min.

  4. Rör i crème fraiche, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Ta pannan från värmen.

  5. Skåra broccolin så att den fortfarande sitter ihop. Fyll skårorna med lökröran. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Stick ner i varje skåra på broccolin.

  6. Lägg broccolihuvudena på en plåt med bakplåtspapper. Fördela tomaterna runt om och ringla över 2 msk olja.

  7. Tillaga mitt i ugnen 12–14 min. Servera med bröd.

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!