Räkor med dillsabayon och rischips

Handskalade räkor, dillsabayon och rischips är en festlig förrätt. Dillsabayon påminner i smaken lite om en gravlaxsås, fast utan senap. Se upp så att inte vattenbadet är för varmt, då blir det äggröra.
David Lundqvist
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 12 räkor - färska
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm flingsalt

Dillsabayon

  • 4 äggulor
  • 1 msk vitt vin - torrt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk ättiksprit - (12 %)
  • 4 msk dill - finhackad
  • 2 krm salt

Rischips

  • 2 noriark
  • 4 blad rispapper
  • 5 dl rapsolja
  • 1 krm salt

Garnering

  • dill
  • wasabiört - eller vattenkrasse

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda dem med olja och salt.

  2. Dillsabayon: Vispa äggulor, vin, socker och ättika i en rostfri bunke över kokande vatten tills det är vitt, tjockt och fluffigt. Vänd ner dillen och krydda med salt.

  3. Rischips: Mixa noriarken till ett fint pulver. Klipp rispapprena i sex bitar vardera. Hetta upp oljan i en kastrull till 200°. Fritera rispapperet hastigt tills det puffat upp. Strö över noripulver och salt.

  4. Lägg räkorna i skålar och klicka på sabayon. Garnera med dill och wasabiört. Servera med rischips.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!