Hamburgerbröd

Hembakat smakar SÅ mycket bättre! 
De bröd som blir över passar fint att äta till frukost nästa dag.
Baka ditt eget hamburgerbröd
Baka ditt eget hamburgerbröd Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 0,5 pkt jäst - (á 50 g)
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl vetemjöl - (ca 420 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön - gärna svarta och vita

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till 37°.

  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den i mjölken. Tillsätt oljan.

  3. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg (5 min i maskin, 10 min för hand). Jäs under bakduk 1 timme. 

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tolv bitar och rulla till små bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bullarna med lätt hand. Jäs ytterligare 30 min.

  5. Sätt ugnen på 225°. 

  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. 

  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  8. Rosta gärna brödet på grillen före servering så blir det ännu mer grillsmak på burgaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!