Hamburgerbröd bakat på mandelmjöl

En läcker hamburgare med goda tillbehör är aldrig fel! Här är ett gott LCHF-hamburgerbröd toppat med sesamfrön.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 5 ägg
  • 1,5 dl ost - riven
  • 1,5 dl vatten

Till pensling

  • 1 ägg

Att strö över

  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Mixa sesamfrön.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  4. Smält smöret. Rör ihop smör, ägg, riven ost och vatten. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Låt den svälla 5 minuter.

  5. Fukta händerna med kallt vatten och forma bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna lätt med handen. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

  6. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök