Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgare

Hamburgare är saftigt och gott. Har man inte tid att mala själv, köp samma mängd högrevsfärs (ca 25 % fet) och rulla in den i plastfolie enligt nedan.

Johan Jureskog
Hamburgare
Hamburgare
Hamburgare
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 gbringa
  • 200 ghögrev
  • 200 grostlock
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 skivorost- t ex Svarta Sara

Till stekning

  • 50 gtalg

Bloody Marydressing

  • 1 dltomatpuré
  • 1 msktomatjuice
  • 1 tskpepparrot- riven
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tsksellerisalt
  • 10 stänktabasco- original
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dijonmajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 2 mskdijonsenap

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd
  • 4 skivorbifftomat- (à 5 mm)
  • 12 skivorsilverlök- supertunna
  • pommes frites

Gör så här

  1. Skär köttet i 5 cm stora kuber. Blanda väl och sprid ut på en långpanna. Ställ i frysen ca 2 timmar.

  2. Grovmal köttet 1 gång på tjocka skivan. Rulla in färsen i dubbel plastfolie till i en 12 cm lång korv. Förvara i kyl ca 1 timme.

  3. Bloody Marydressing: Rör ihop alla ingredienser.

  4. Dijonmajonnäs: Blanda majonnäsen med senap.

  5. Sätt ugnen på 275° grill. Skär köttrullen i 3 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och stek dem krispiga i talg i stekpannan till 70° innertemperatur. Låt vila ca 5 min.

  6. Lägg burgarna på ett ugnssäkert fat och lägg på ostskivorna. Ställ faten högt upp i ugnen, tillaga ca 2 min tills osten smält. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?