Minihamburgare – popburgers

Hamburgare i miniformat. Namnet Popburger kommer från en hamburgerkedja i New York som gör liknande miniburgare. Frys in bullarna som är kvar till nästa gång det vankas brunch, eller gör dubbel sats burgare och coleslaw.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1 äggvita
  • 0,5 dl sesamfrön

Hamburgare

  • 300 g nötfärs
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk sweet baby raysås - eller chilisås
  • 1 äggula
  • 1 msk smör

Coleslaw

  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl morot - grovriven
  • 1,5 dl vitkål - riven
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • babyspenat - eller mixsallad

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  3. Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.

  5. Hamburgare: Blanda alla ingredienser. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.

  6. Coleslaw: Blanda alla ingredienser. Låt den inte stå för länge, då blir den vattnig.

  7. Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och spenat eller sallad.

  8. * Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!