Hamburgare med västerbottensost – recept på smashed burger

Recept på hamburgare med västerbottensost. Lägg en tjock skiva västerbottensost på burgaren och låt den smälta ner. Löken blir härligt mojsig i pannan, så ingen extra dressing behövs.

Hamburgare med västerbottensost – recept på smashed burger
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g nötfärs - gärna av högrev
  • 1 tsk timjan
  • 2 rödlökar
  • 100 g västerbottensost
  • 100 g smörgåsgurka
  • 2 tomater - gärna i olika färger
  • 4 hamburgerbröd - (à 80 g)
  • 1 msk ketchup - per person
  • 0,5 msk sötstark senap - per person
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Krydda färsen med timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 4 bollar.  Häll 1 msk olja i en stekpanna, helst av gjutjärn.  Hetta upp pannan och lägg ner burgarna. Tryck till ordenligt med stekspaden till tunna burgare. Stek dem ca 2 min på varje sida.

  2. Skala och skär löken tunt. Lägg löken i pannan. Skiva osten och fördela den på burgarna. Låt osten smälta och löken bli mjuk under lock. Stek till burgarna är genomstekta.

  3. Skiva tomaterna. Rosta bröden. Bred ketchup och senap på bröden och lägg på sallad, tomater, gurka, burgare och lök. Lägg på brödlocken.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Fully loaded chicken burger