Hamburgare med rostade morötter

Recept på hamburgare med rostade morötter. Rostade morötter i stället för ­pommes frites känns både nyttigt och nytt.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 knippor morötter - små färska, eller 1 knippa stora färska morötter
  • 2 lökar - färska
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 1 äpple
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 rödlök
  • 1 påse mâchesallad - (ca 70 g)
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala eventuellt morötterna. Skär stora morötter på längden. Ansa och skär av blasten på löken. Skär blasten i bitar och spara ­lökarna. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Strö över 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i lökblasten och rosta ytterligare 5–10 min.

  2. Hacka de sparade hela lökarna. Skala, kärna ur och riv äpplet grovt.

  3. Blanda färs, 1 tsk salt, peppar, lök och äpple. Forma färsen till fyra burgare. Grilla eller stek dem ca 5 min på varje sida.

  4. Skala och skär rödlöken i ringar.

  5. Lägg mâchesallad, burgare och lökringar i rostade hamburgerbröd. Servera med morötter och chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!