Halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom

Recept på halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom. Det går lättare att göra en fin och luftig äggcrème om ingredienserna  är rumstempererade.

Ingredienser

  • 24 pilgrimsmusslor - små, (400 g, kammusslor), MSC-märkta)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Crème

  • 5 äggulor
  • 3 msk vispgrädde
  • 3 msk crème fraiche
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 50 g sikrom

Topping

  • 2 msk mandel - flagad
  • 3 msk panko
  • 1 msk smör
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 tsk citronskal - rivet

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Topping: Krossa mandeln. Fräs mandel och panko i smör tills det fått fin färg och är knaprigt. Blanda ner dill och citronskal och låt fräset kallna på ett fat.

  2. Crème: Blanda äggulor, grädde och crème fraiche i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och mixa ner smöret i omgångar med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  3. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Värm krämen försiktigt och blanda i redningen. Sjud under omrörning till en fast kräm. Blanda ner rommen.

  4. Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  5. Fördela den ljumna äggcrèmen på tallrikar. Lägg på pilgrims-musslorna och strö över toppingen. Garnera med dillkvistar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!