Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott passar bra på buffébordetLaxen kan halstras dagen före och läggas i kylen. Skiva den samma dag den ska serveras tillsammans med sojadressingen.

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - skinn-och benfri

Sojadressing

  • 1 dl soja - japansk
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk honung

Garnering

  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 0,5 kruka körvel
  • oxalis - ev

Gör så här

  1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

  2. Skär laxen i två eller tre smala bitar, beroende på laxens bredd, längs med. Halstra laxen snabbt runtom i en het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

  3. Skär laxen i skivor och lägg den på ett fat. Ringla över dressingen och strö över krasse, körvel och eventuellt oxalis.

Vad tyckte du om receptet?