Halstrad lax med sesam och wasabi


Bjud gästerna på små laxbitar doppade i sesamfrön.
Mitt Kök
Halstrad lax med sesam och wasabi

Halstrad lax med sesam och wasabi

Halstrad lax med sesam och wasabi

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 3 msk salt
  • 3 msk socker
  • smör
  • 0,5 sesamfrö - rostade
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 msk wasabi

Gör så här

  1.  Frys laxen i minst ett dygn.

  2. Tina laxen. Blanda salt och socker och gnid in laxen med blandningen. Lägg den i en påse och låt gravas i kylen cirka 6 timmar.

  3. Blanda crème fraiche och wasabi till en sås.

  4. Skölj av laxen och torka den. Skär den sedan i kuber.

  5. Halstra laxen i stekpanna några sekunder på varje sida. Den ska inte bli genomstekt. Doppa laxbitarna i sesamfrö och stick tandpetare i dem. Dippa laxkuberna i wasabisåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök