Halstrad hummer med miso- och sesamsmör

Hummer med miso- och sesamsmör - snabblagad romantisk lyx för två! Hittar du inte misopasta i butiken går det bra att ta den pasta som följer med i förpackningen till misosoppan.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 hummer

Miso- och sesamsmör

  • 2 msk smör - rumsvarmt
  • 2 tsk misopasta
  • 1 tsk soja - japansk
  • 2 krm sesamolja
  • 1 tsk ingefära - riven, färsk
  • 2 krm chiliflakes

Garnering

  • 1 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Dela hummern. Blanda ingredienserna till smöret.

  2. Grilla hummern i grillpanna eller stekpanna med snittytan ner. Pensla på smöret. Strö på gräslök vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!