Halstrad hokifilé med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise

Hoki är en ”ny” fisk i frysdisken. Den påminner om torsk i utseende och smak. Den fiskas utanför Nya Zeeland.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g hokifilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter - (200 g)
  • 2 palsternackor - (200 g)
  • 200 g kålrot
  • 250 g potatis - fast
  • 1 rödlök - liten

Gräddfilsbearnaise

  • 1 schalottenlök - liten
  • 1 krm svartpeppar - krossad
  • 0,5 msk dragon - hackad eller 1/2 tsk torkad
  • 2 msk äppelcidervinäger - gärna balsam
  • 1 dl gräddfil
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Tina hokifilén, skala och klyfta rotfrukter och lök. Sätt ugnen på 225°, rosta rotfrukter och lök ca 30 minuter, gärna på plåt med bakplåtspapper.

  2. Bearnaise: Skala och hacka schalottenlöken. Lägg den i en kastrull med peppar, dragon och vinäger. Koka samman på svag värme tills nästan all vinäger kokat in. Låt svalna och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt.

  3. Hetta upp en teflonpanna med 1 msk olivolja. Dela hokifilén i 2 bitar och stek dem 2 min på var sida.

  4. Ta ut rotfrukterna när de är mjuka och fått färg, salta och servera med fisk och gräddfilsbearnaise. Ca 430 kcal per portion, varav 13 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!