Halstrad fisk med sparris, hummersås och örtsallad

En riktigt lyxig rätt med gös, grön sparris och god hummersås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 gös - bitar à 150 g, med skinn
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 smör

Sparris

  • 16 sparrisar - gröna
  • 1 msk smör

Hummersås

  • 4 schalottenlökar - finhackade
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk smör - till stekning
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 3 msk hummerfond - koncentrerad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör - till montering
  • 0,5 krm vitpeppar

Örtsallad

  • 1 dl ärtskott
  • 8 basilikablad
  • 20 gräslöksstrån - ca 5 cm långa
  • 1 örtdressing

Gör så här

  1. Sparris: Koka upp lättsaltat vatten. Skär bort nedersta delen på sparrisen. Lägg ner dem i kokande vatten och koka 2-3 minuter beroende på kvalitet och storlek.

  2. Hummersås: Fräs lök, vitlök, tomatpuré och stjärnanis i smöret. Slå på vinet och koka ned tills hälften återstår. Häll i hummerfonden och grädden, koka 2-3 min. Sila såsen och häll tillbaks i kastrullen. Koka upp och rör ner smöret under vispning. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

  3. Salta och peppra fiskbitarna runt om på båda sidor. Bryn dem på båda sidor i smör. Sänk värmen och fortsätt steka tills fisken är genomstekt 8-10 min, beroende på fiskens tjocklek.

  4. Örtsallad: Blanda allt i en skål precis före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!